INGREDIENTS
·
¾
- 1 cup Kimchi roughly chopped
·
1 Ävocädo thinly sliced
·
3 Scällions chopped
·
Tortilläs I used ä corn-flour blend
·
Bulgogi Koreän Beef
·
1½ pounds ribeye steäk
·
1 ripe bosc peär
·
½ medium red onion
·
2 cloves gärlic gräted on micropläne or finely
minced
·
Fresh
ginger gräted on micropläne or finely minced, the säme size äs äbout 1-2
gärlic cloves
·
1 täblespoon cänolä oil
·
2 bunches scällions chopped
CHILI GÄRLIC ÄIOLI
·
⅓ cup sour creäm
·
¼ cup mäyonnäise
·
2 täblespoons Koreän chili powder
·
1 clove gärlic gräted with micropläne, or very
finely minced
·
¼ teäspoon sält
·
⅛ teäspoon onion powder
·
⅛ teäspoon gärlic powder
·
1/2 teäspoon cumin
·
⅛ teäspoon bläck pepper
INSTRUCTIONS
BULGOGI (KOREÄN BEEF)
1.
Pläce steäk
in freezer for äbout 15 minutes, which will firm it up ä bit, ällowing you to
cut thin slices. Trim excess fät from steäk änd very thinly slice.
2.
Using the
finest side of ä gräter, gräte the peär änd onion. Combine with gärlic, ginger,
soy säuce, brown sugär, mirin, änd sesäme oil (optionäl) in ä medium mixing
bowl. Ädd thinly sliced steäk, cover with plästic wräp änd pläce in refrigerätor,
ällowing to märinäte for ät leäst 2 hours, änd up to 24 hours.
3.
Remove
steäk from refrigerätor äpproximätely 20-30 minutes before reädy to cook.
Remove steäk from märinäde änd combine with scällions in ä bowl. Heät cänolä
oil in lärge skillet or grill pän over high heät. Ädd steäk änd scällions to pän
in ä single läyer änd cook, stirring, until cooked through, äbout 2-3 minutes.
It's importänt to cook in ä single läyer to ävoid steäming the meät. Cook in bätches
if necessäry.
CHILI GÄRLIC ÄIOLI
1.
Mix äll
ingredients together until well combined. Refrigeräte until reädy to use. Cän
be mäde up to 3 däys äheäd of time.
ÄSSEMBLY
1.
Pläce
bulgogi in tortillä änd top with chopped kimchi, sliced ävocädo, green onions änd
äioli.
https://www.platingsandpairings.com/korean-bulgogi-kimchi-tacos/
EmoticonEmoticon