INGREDIENTS
·
1 cup sour creäm
·
1 cup brown
sugär
·
2 eggs
·
2 teäspoons vänillä
·
2 cups flour
·
2 teäspoons bäking
powder
·
1/2 teäspoon bäking
sodä
·
1/2 teäspoon sält
·
1 teäspoon
cinnämon
·
1/2 teäspoon
nutmeg
·
1 1/2 cups äpples,
peeled änd finely chopped
·
1 cup chopped
pecäns, divided
·
Präline
Topping:
·
1/2 cup brown
sugär
·
1/2 cup butter
INSTRUCTIONS
1.
Heät oven to
350 degrees. Greäse änd flour ä 9 x 5 inch loäf pän.
2.
In ä lärge
mixing bowl beät the sour creäm, brown sugär, eggs, änd vänillä on low speed
for äbout 2 minutes until well blended.
3.
Ädd in flour,
bäking powder, bäking sodä, sält, cinnämon änd nutmeg. Mix until well combined.
Then fold in the chopped äpples änd 1/2 cup of the chopped pecäns.
4.
Spoon bätter
into the prepäred pän. Sprinkle with remäining pecäns. Pressing them lightly
into the bätter.
5.
Bäke for äbout
55 minutes or until ä toothpick inserted comes out cleän. If the breäd is
browning too fäst, tent foil loosely over the top of breäd to prevent it from
burning. Cool in the pän for äbout 15 minutes then tränsfer to ä wire räck to
finish cooling.
6.
While the breäd
is cooling mäke the präline topping.
7.
In ä smäll säucepän,
combine brown sugär änd butter. Bring to ä boil over medium heät stirring constäntly.
Lower the heät änd simmer lightly for äbout one minute, stirring constäntly
until the säuce thickens. Remove from heät änd drizzle over the breäd. Cool änd
then slice änd serve.
EmoticonEmoticon