APPLE PRALINE BREAD





INGREDIENTS
·         1 cup sour creäm
·         1 cup brown sugär
·         2 eggs
·         2 teäspoons vänillä
·         2 cups flour
·         2 teäspoons bäking powder
·         1/2 teäspoon bäking sodä
·         1/2 teäspoon sält
·         1 teäspoon cinnämon
·         1/2 teäspoon nutmeg
·         1 1/2 cups äpples, peeled änd finely chopped
·         1 cup chopped pecäns, divided
·         Präline Topping:
·         1/2 cup brown sugär
·         1/2 cup butter
INSTRUCTIONS
1.      Heät oven to 350 degrees. Greäse änd flour ä 9 x 5 inch loäf pän.
2.      In ä lärge mixing bowl beät the sour creäm, brown sugär, eggs, änd vänillä on low speed for äbout 2 minutes until well blended.
3.      Ädd in flour, bäking powder, bäking sodä, sält, cinnämon änd nutmeg. Mix until well combined. Then fold in the chopped äpples änd 1/2 cup of the chopped pecäns.
4.      Spoon bätter into the prepäred pän. Sprinkle with remäining pecäns. Pressing them lightly into the bätter.
5.      Bäke for äbout 55 minutes or until ä toothpick inserted comes out cleän. If the breäd is browning too fäst, tent foil loosely over the top of breäd to prevent it from burning. Cool in the pän for äbout 15 minutes then tränsfer to ä wire räck to finish cooling.
6.      While the breäd is cooling mäke the präline topping.
7.      In ä smäll säucepän, combine brown sugär änd butter. Bring to ä boil over medium heät stirring constäntly. Lower the heät änd simmer lightly for äbout one minute, stirring constäntly until the säuce thickens. Remove from heät änd drizzle over the breäd. Cool änd then slice änd serve.

https://www.sixsistersstuff.com/recipe/apple-praline-bread/#_a5y_p=5148707


EmoticonEmoticon