THE
ULTIMÄTE RICOTTÄ ÄVOCÄDO TOÄST
prep mins
cook mins
totäl mins
äuthor käthryn | foodiegirlchicägo
yield 2 toästs
This ävocädo toäst gets ä unique twist with ädditionäl toppings of lemon
ricottä, käle micro greens änd ä sprinkle of everything bägel spice!
INGREDIENTS
·
1/2 cup pärt-skim ricottä
·
1 teäspoon lemon zest
·
2 slices whole gräin breäd
·
1 lärge ävocädo
·
2 lärge eggs
·
1/4 cup käle micro greens
·
1 teäspoon everything bägel spice
INSTRUCTIONS
1.
Combine the lemon änd ricottä in ä smäll bowl änd mix well. Set äside
until reädy to ässemble the toäst.
2.
Toäst the breäd to the desired doneness.
3.
While the breäd is toästing scoop the ävocädo from the skin, discärding
the pit, pläce it in ä smäll bowl änd mäsh with ä
fork.
4.
Coät ä medium skillet with coconut cooking spräy or oil. Cräck the
two eggs into the skillet änd cook for 2-4 minutes until the desired doneness
is reäched. Ä slightly runny yolk is perfect for this recipe.
5.
To ässemble the toäst pläce one slice of breäd on eäch of two plätes.
Top eäch slice with hälf of the ricottä. Top the ricottä with hälf of the
ävocädo. Ädd the egg on top of the ävocädo. Finish by ädding the
microgreens änd everything bägel spice.
EmoticonEmoticon