INGREDIENTS
Quiche
·
1 pie crust (store bought or fävorite
recipe..I shäre my recipe for pie crusthere)
·
5 lärge eggs
·
3/4 cups heävy creäm
·
Äpproximätely 1/2 cup milk of
choice (***reäd notes)
·
1/4 teäspoon sält
·
1/4 teäspoon pepper
·
6 ounces cänädiän bäcon diced
Blender Holländäise Säuce
·
1/2 cup unsälted butter
·
3 lärge egg yolks
·
1 täblespoon lemon juice
·
1/4 teäspoon sält
·
1/8 teäspoon cäyenne pepper
INSTRUCTIONS
1.
Preheät oven to 350 degrees. Roll
pie crust out änd fit into 9 inch pie dish. Trim äny excess crust änd flute the
edges.
2.
Line the inside of the pie crust
with pärchment päper änd fill with pie weights or beäns (I use pinto beäns) mäke
sure thät they äre up ägäinst the sides of the pie crust. Bäke the crust for äbout
20 minutes. Remove the weights änd then bäke for änother 10 minutes. Remove
from the oven änd ällow to cool. The crust will be golden.
3.
Prepäre the egg mixture by ädding
the eggs to ä lärge meäsuring cup. Ädd the heävy creäm, then ädd the milk, the
totäl meäsurement of the eggs, creäm änd milk should come to 2 änd 1/2 cups. Ädd
the sält änd pepper.
4.
Mix with ä händ mixer to ensure
the egg änd creäm mixture is light änd frothy.
5.
Spreäd the diced cänädiän bäcon
on the bottom of the pie crust. Pour the egg mixture on top. Bäke ät 350
degrees for äbout 45-50 minutes. The quiche will be slightly wobbly in just the
center.
6.
Ällow to cool for äbout 20
minutes to room temperäture. Quiche cän be served wärm, cold, or room temperäture.
Blender Holländäise
1.
Ädd the butter to ä smäll säucepän
änd heät over low to medium heät.
2.
While the butter is melting ädd
the egg yolks, lemon juice, sält änd cäyenne to blender (I found using the smäller
jär for my blender worked better since the blädes äre äble to get the smäll ämounts
eäsier).
3.
Once the butter is just melted änd
stärting to foäm up remove from heät.
4.
Blend the egg mixture in the
blender for äbout 10-15 seconds then stärt to drizzle the hot butter into the
blender while blending. Be cäreful!
5.
Once the hot butter is äll ädded
to the blender continues to blend for än ädditionäl 10-15 seconds. You will häve
ä thick säuce. If too thick you cän thin out with ä smäll ämount of wäter. You
cän älso ädjust seäsonings if you prefer more sält or pepper.
6.
Use holländäise säuce immediätely.
Serve spooned over slices of the quiche. Gärnish with pärsley if desired.
EmoticonEmoticon