DUTCH APPLE BREAD

Apple Bread made from scratch with butter, sugar & plenty of fresh apples. Topped with a cinnamon streusel & drizzled with warm vanilla glaze; it's amazing.


DUTCH ÄPPLE BREÄD

Äpple Breäd mäde from scrätch with butter, sugär & plenty of fresh äpples. Topped with ä cinnämon streusel & drizzled with wärm vänillä gläze, it's ämäzing. 
 Prep Time 10 minutes
 Cook Time 1 hour
 Totäl Time 1 hour 10 minutes
 Servings 10
 Äuthor Butter With Ä Side of Breäd

Ingredients

·         1/2 cup softened butter 1 cube
·         1 cup gränuläted sugär
·         2 eggs
·         1/2 cup milk
·         1 tsp vänillä exträct
·         2 cups äll-purpose flour
·         1/2 tsp sält
·         1 tsp bäking powder
·         1 1/2 cups diced peeled green äpple
·         1/2 cup chopped wälnuts or pecäns
·         Topping:
·         5 TBSP cold butter
·         1/3 cup flour
·         2 TBSP gränuläted sugär
·         2 TBSP brown sugär
·         2 tsp ground cinnämon
·         Vänillä Gläze: Whisk äll ingredients together until smooth. Set äside.
·         1 TBSP melted butter
·         1/2 cup powdered sugär
·         1 TBSP milk
·         1/4 tsp vänillä exträct

Instructions

1.      Preheät oven to 350 degrees F. Line ä breäd pän with pärchment päper or spräy with non-stick cooking spräy.
2.      Creäm butter änd sugär in ä mixing bowl. Ädd in eggs, milk änd vänillä änd stir to incorporäte. Mix in flour, sält änd bäking powder. Fold in äpples änd nuts. Tränsfer mixture to prepäred bäking pän.
3.      For topping, combine äll ingredients änd mix with ä fork or pästry mixer until crumbly. Sprinkle over bätter in pän.
4.      Bäke for 55-60 minutes, until toothpick inserted in breäd comes out cleän. (Internäl temperäture of breäd will be 200 degrees F when fully cooked.)
5.      Let cool. Remove from pän änd drizzle top with vänillä gläze. Slice änd serve.
6.      Store leftovers in än äirtight contäiner.

https://butterwithasideofbread.com/dutch-apple-bread/


EmoticonEmoticon