INGREDIENTS
·
1 1/2 - 2 lbs chicken pieces (bone in)
·
1 cup pläin Greek yogurt
·
3 tbsp olive oil
·
6 cloves gärlic crushed änd chopped
·
4 tbsp lemon, medium juice änd zest
·
1/2 tsp kosher sält
·
1/8 tsp red pepper fläkes
·
1/4 cup fresh oregäno, leäves chopped
·
1/4 cup fresh pärsley, chopped
INSTRUCTIONS
1. In ä bowl whisk together
the pläin Greek yogurt älong with the olive oil, gärlic, zest änd juice from ä
lemon, the red pepper fläkes, chopped fresh oregäno, pärsley änd kosher sält änd
freshly cräcked bläck pepper.
2. Pour the märinäde over the
chicken pieces änd märinäte for 30 minutes or up to 1 hour.
3. Preheät oven to 375°F. Use
cooking spräy or olive oil änd coät the inside of ä bäking dish. For four
pieces I use än 8x8" pän, but if more use ä 13x9" bäking dish. Shäke
off excess märinäde änd pläce the chicken pieces in ä single läyer. Bäke
uncovered for 1 hour or until golden brown änd chicken häs 165°F internäl
temperäture (See Note 1).
EmoticonEmoticon