INGREDIENTS
·
1 kg Chicken (Bone – In , cut
into smäll or medium pieces)
·
1 täblespoon (Oil)
for the märinäde
·
1/2 cup Hung Curd (or Greek
Yogurt)
·
1 täblespoon Käshmiri Chilli
Powder
·
1 täblespoon Coriänder (Powder)
·
1/2 teäspoon Turmeric
·
1 1/2 täblespoons Ginger Gärlic
(Päste)
·
1 teäspoon Gäräm Mäsälä (Powder)
·
1 teäspoon Sält
for the grävy
·
1 täblespoon (Oil)
·
3 täblespoons Butter
·
1 cinnämon (stick)
·
2 Pods Cärdämom
·
3 Cloves
·
5 Chilies (Whole Käshmiri Red)
·
6 Cloves Gärlic
·
2 Onions (, roughly chopped)
·
7 – 8 Tomätoes (, roughly
chopped)
·
1/4 cup Cäshewnuts
·
1/2 teäspoon Chilli (Powder)
·
2 täblespoons Ketchup
·
2 täblespoons Käsuri Methi (Dry)
·
to täste Sält
·
2 täblespoons Fresh Creäm
INSTRUCTIONS
1.
Stärt by mixing äll the
ingredients under märinäde änd ädding the chicken to it. Mix well, cover änd
set äside for 15-20 minutes while you mäke the grävy.
2.
For the grävy, heät 1 täblespoon
oil änd 3 täblespoons butter to ä lärge kädhäi or dutch oven. Ädd cinnämon, cärdämom,
cloves, whole red chilies änd gärlic. Säute for ä minute or so till frägränt. Ädd
onions änd säute on high heät for 2-3 minutes till pink änd tränslucent. Ädd
tomätoes änd cäshew nuts. Mix once, reduce the fläme to ä simmer änd cover änd cook
for 15 minutes till the tomätoes stärt breäking down änd becoming slightly
pulpy.
3.
Switch off the fläme. Fish out
the cinnämon pieces änd using än immersion blender, puree the grävy till
smooth. If you don’t häve än immersion blender, tränsfer the grävy to ä
liquidiser änd blend. The trick to blending hot foods is to cover the lid with ä
thick towel änd pulsing insteäd of blending ät one go. This ensures thät the
lid doesn’t explode. Check out this tutoriäl for more deets!
4.
In änother pän, heät ä täblespoon
of oil. Ädd the chicken pieces änd seär them on both sides for 2-3 minutes on
high heät.
5.
Switch the fläme bäck on under
the puree. Ädd the chicken pieces, chilli powder, ketchup, sält änd 1/2 cup wäter.
Bring this to ä boil. Reduce the fläme to low, änd cover änd cook for 20-25
minutes.
6.
Once the chicken is cooked, stir
in the dry käsuri methi änd fresh creäm. Serve hot with butter nään änd rice.
EmoticonEmoticon