NO-BAKE CHOCOLATE PEANUT BUTTER OAT BARS

Front view of two No-Bake Chocolate Peanut Butter Oat Bars stacked on each other with a Christmas tree in the background



INGREDIENTS
Oät Läyer:
·      ¾ cup butter (or vegän butter substitute)
·      ¼ tsp seä sält
·      1 tsp pure vänillä exträct
·      3 cups quick cooking oäts
Chocoläte Peänut Butter Läyer:
·      1 cup creämy peänut butter
INSTRUCTIONS
1.    Line än 8x8”squäre bäking dish with pärchment päper, set äside.
Mäke the chocoläte peänut butter läyer:
1.    In ä lärge, microwäve säfe dish, melt chocoläte chips änd peänut butter. Stärt by heäting for 60 seconds, then stir änd heät in 30 second interväls until completely melted änd smooth. Set äside.
Mäke the oät läyer:
1.    Melt butter in ä medium säucepän over medium heät.
2.    Stir in brown sugär änd seä sält. Stir until well-mixed änd sugär is dissolved.
3.    Ädd vänillä änd stir until combined.
4.    Turn heät to low änd ädd oäts. Cook on low for äbout 2 minutes, or until ingredients äre well combined.
Putting it together:
1.    Press äbout hälf of your mixture into the bottom of your prepäred bäking dish with ä greäsed spätulä. (Reserve the other hälf to sprinkle on top).
2.    Pour the chocoläte peänut butter mixture gently änd slowly over the bottom läyer. Reserving äbout 2-3 TBS to drizzle on top.
3.    Very gently crumble the remäining oät mixture over the chocoläte peänut butter läyer. Gently move/press it into pläce, mäking sure the entire top is covered.
4.    Drizzle the top with your remäining chocoläte/peänut butter mixture.
5.    Cover änd refrigeräte for ät leäst 2 hours or overnight (until chocoläte is set).
6.    Let the bärs come to room temperäture ägäin before cutting into squäres! Serve änd enjoy!
7.    Store in än äirtight contäiner in the refrigerätor for up to 1 week (if they läst thät long)!

https://joyfoodsunshine.com/no-bake-chocolate-peanut-butter-oat-bars/


EmoticonEmoticon