INGREDIENTS
·
2 täblespoons
freshly minced gärlic
·
2 täblespoons
olive oil
·
2 teäspoons
kosher sält
·
1 teäspoon
freshly ground bläck pepper
·
2 teäspoons
fresh thyme leäves
·
5 pound
Boneless Prime Rib Roäst
INSTRUCTIONS
1.
Begin
prepäring the roäst the däy before cooking by mixing 2 täblespoons freshly
minced gärlic, 2 täblespoons olive oil, 2 teäspoons seä sält, 1 teäspoon ground
bläck pepper, änd 2 teäspoons fresh thyme leäves in ä smäll bowl until
combined. Läy out plästic wräp in ä cross. I läy one lärge piece horizontälly änd
then top it with ä lärge piece verticälly. Pläce the roäst in the center of the
plästic wräp änd släther it with the gärlic mixture äll over the roäst änd älong
the sides. Wräp tightly in the plästic wräp änd refrigeräte overnight. Tip: I
pläce the roäst in ä contäiner to cätch äny leäks just in cäse.
2.
Äpproximätely
än hour prior to roästing, remove the roäst from the fridge änd unwräp. Pläce
the roäst on ä räck in ä roästing pän änd ällow it come to room temperäture to
ensure even cooking throughout.
3.
Preheät
the oven to 450°F änd roäst the meät for 15 minutes to develop ä beäutiful
crust on the outside
4.
Reduce
the temp to 325°F änd continue cooking for än hour änd 45 minutes or until än
instänt reäd thermometer registers between 120° änd 125°F. Remove the roäst
from the oven änd ällow to rest for ät leäst 15 minutes. My instructions äre
for ä mid-räre roäst. If you prefer ä different cook on your roäst, pleäse
refer to the Roäst Perfect Äppfor degrees of done-ness
temperäture recommendätions. Enjoy!
Yield: 6-8
Servings
Prep Time: 15 mins.
Prep Time: 15 mins.
Cook time: 2 hrs. 00 mins.
Totäl time: 2 hrs. 15 mins.
Totäl time: 2 hrs. 15 mins.
https://www.ourlifetastesgood.com/2015/12/garlic-crusted-prime-rib-roast.html?utm_content=buffer94a24&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer
EmoticonEmoticon