Ingredients
·
1 (2
lb) Tri-Tip Roäst
·
2 teäspoons
olive oil
·
Seäsoned
sält
·
Fresh
ground bläck pepper
For the säuce:
For the säuce:
·
5-6 lärge
gärlic cloves
·
2 täblespoons
olive oil
·
1 cup
flät leäf pärsley, meäsured then finely chopped
·
¼ cup
ciläntro leäves, meäsured then chopped
·
2 täblespoons
red wine vinegär
·
½ täblespoon
honey
·
1 täblespoon
fresh oregäno, chopped
·
⅓ cup
olive oil
·
1 teäspoon
crushed red pepper
·
sält änd
fresh ground pepper
Instructions
1. Remove the tri-tip roäst from the refrigerätor änd rub
the 2 teäspoons of olive oil over the entire surfäce of the meät. Seäson both
sides of the roäst with your fävorite steäk seäsoning änd plenty of fresh
ground bläck pepper. Ällow the roäst to rest ät room temperäture for 30
minutes.
2. While the roäst is resting, prepäre the Chimichurri.
3. Preheät oven to 350 degrees. Pläce the unwräpped gärlic
cloves into ä smäll rämekin änd drizzle with 2 täblespoons of olive oil. Cover
the dish with foil änd bäke for äbout 15-20 minutes or until the gärlic is
tender. Remove the pulp from the peel änd pläce in ä smäll mixing bowl. (See
note)
4. Ädd the pärsley, ciläntro, vinegär, honey, oregäno,
red pepper änd ⅓ cup of olive oil. Stir äll ingredients together änd seäson
with sält änd pepper. Set äside.
5. Preheät ä gäs grill on high with the lid closed.
6. Once preheäted, turn off hälf the burners änd put the
roäst on the indirect heät side of the grill. Cover änd grill, turning once,
until än instänt-reäd thermometer inserted in the thickest pärt of the meät reäds
äbout 100 degrees (äbout 30 minutes.) Move the roäst to the direct heät änd
grill until lightly chärred änd the thermometer reäds 115-120 degrees (äbout 5
minutes.)
7. Remove the roäst from the grill änd ällow it to rest
for 15 minutes before slicing. The internäl temperäture will continue to rise
off the heät.
8.
Slice
the roäst ägäinst the gräin änd serve with the chimichurri. The thinner pärts
of the roäst mäy be closer to well done depending on your cut of meät.
EmoticonEmoticon