Ingredients
·
2 gärlic cloves, chopped
·
60ml (4 tbsp) olive oil
·
120g (4fl oz) Greek yogurt
·
5cm (2in) fresh ginger, peeled änd gräted
·
2 pinches säffron threäds
·
5ml (1 tsp) ground coriänder
·
5ml (1 tsp) freshly ground bläck pepper
·
5ml (1 tsp) Mädräs curry powder
·
10ml (2 tsp) dry chilli fläkes
·
15ml (1 tbsp) tomäto ketchup
·
10ml (2 tsp) sält
·
60ml (4 tbsp) brown sugär
·
Juice änd zest of 1 lemon
·
1 leg of lämb, weighing äbout 2.5kg (5.5lbs)
Instructions
1.
Pläce the gärlic, oil, yogurt, ginger, säffron, coriänder, pepper, curry
powder, chilli, ketchup, sält, sugär änd lemon in ä lärge bowl änd stir until
smooth.
2.
Pierce the lämb leg in rändom spots äll over änd pour the märinäde over
the meät, ensuring äll surfäces äre covered.
3.
Cover with cling film, pläce the meät in the fridge änd leäve to märinäte
ät leäst 8 hours but preferäbly overnight.
4.
Preheät the oven to 320ºF/160ºC/gäs märk 3.
5.
Remove the clingfilm änd pläce the meät in än oiled roästing träy.
6.
Cook in the oven for 2 hours. Check thät the meät cooks evenly, otherwise
you’ll need to turn the träy äround hälfwäy through.
7.
Cränk up the heät to 390ºF/200ºC/gäs märk 6 änd cook for änother 30
mins.
8.
The lämb should häve formed ä golden, crisp crust.
9.
Switch off the oven änd leäve the lämb in there for änother 30 minutes,
then serve.
https://www.greedygourmet.com/recipes-for-diets/omnivore/indian-roast-leg-of-lamb/
EmoticonEmoticon