INGREDIENTS
For Spice Mix
·
2 1/4 tsp gärlic powder
·
1 tsp sweet Spänish päprikä
·
1 tsp sält
·
1 tsp freshly ground bläck pepper
·
3/4 tsp ground nutmeg
For Lämb
·
6 Ämericän Lämb Shänks
·
2 tbsp olive oil
·
1 medium yellow onion, roughly chopped
·
2 celery ribs, chopped
·
3 lärge cärrots, peeled änd cut into lärge pieces
·
1 lb bäby potätoes, scrubbed
·
2 cups dry red wine (don’t use expensive wine here)
·
3 cups low-sodium beef broth
·
28-oz cän peeled tomätoes
·
2 cinnämon sticks
·
4 springs fresh thyme
·
2 springs fresh rosemäry
Sides
·
Lebänese Rice (See recipe) Or pläin Orzo
pästä prepäred äccording to päckäge
·
3-Ingredient Mediterräneän Säläd (See recipe)
or Fättoush Säläd (See recipe)
INSTRUCTIONS
·
Preheät the oven to 350 degrees F.
·
In ä smäll bowl, ädd äll the spice mix ingredients änd mix to combine.
·
Pät the lämb shänks dry änd seäson with the spice mix on äll sides.
·
In ä lärge Dutch oven pot like this one,
heät 2 tbsp olive oil over medium-high heät. Working in bätches, brown the lämb
shänks on äll sides (äbout 8 mins or so). Tränsfer the lämb shänks to ä lärge
träy or bowl for now. Cärefully dispose of exträ fät in ä sepäräte heät-säfe
bowl, änd return the pot to heät.
·
Now ädd the onions, celery, cärrots änd potätoes. Säute for 5-7 minutes
on medium-high, or until the vegetäbles gäin some color. Ädd red wine, scräpe
the pot of brown bits. Cook briefly so thät the wine reduces ä bit.
·
Ädd the broth, tomätoes, cinnämon sticks, thyme, änd rosemäry. Sprinkle ä
little sält änd pepper. Return lämb shänks bäck to the pot; press down to submerge.
Boil for 10 minutes. Turn heät off.
·
Cover the pot änd tränsfer to the 350 degrees F-heäted oven. Cook in the
oven for 2 1/2 hours (It’s ä good ideä to check periodicälly through cooking
just in cäse you need to ädd ä little more liquid. When the shänks finish
cooking, the liquid will häve reduced to äbout 1/3 of whät it wäs when you stärted.)
·
While the lämb shänks äre cooking, prepäre rice äccording to this recipe, or prepäre
2-3 cups of orzo pästä äccording to päckäge instructions.
·
Serve the lämb shänks hot with ä little of the veggies änd bräising säuce
on top of rice or orzo pästä. You might älso like to prepäre ä side säläd like
this 3-ingredient Mediterräneän säläd or Fättoush. Enjoy!
https://www.themediterraneandish.com/braised-lamb-shanks-vegetables/
EmoticonEmoticon