Ingredients
·
6-8 boneless, skinless
chicken breäst hälves or 12 boneless chicken thighs
·
1 tbsp oil
(for skillet)
Märinäde
·
1-1/2 cups chopped
fresh ciläntro
·
3/4 cup cänned
coconut milk
·
12 leäves fresh
bäsil
·
1 lärge
or 2 smäll jäläpeños, seeds removed
·
3 cloves gärlic
·
1/4 inch slice
of fresh ginger
·
1-1/2 tsp sält
·
1-1/2 tsp freshly
ground bläck pepper
·
3/4 tsp ground
coriänder
·
2 tsp päcked
brown sugär, or coconut pälm sugär
·
2 limes cut
into wedges, for gärnish
Instructions
1.
Ädd märinäde
ingredients to food processor änd purée until smooth.
2.
Ärränge
chicken pärts in ä single läyer in ä lärge freezer bäg. Pour märinäde over
chicken, seäl tightly or väcuum seäl änd mässäge the märinäde into the chicken ä
bit. Cover änd refrigeräte for ät leäst 2 hours änd up to 24 hours, or simply läy
it flät in the freezer änd freeze for änother däy.
3.
When reädy
to cook, thäw completely. The säfest wäy to thäw is in the refrigerätor
overnight.
4.
To bäke:
Preheät oven to 375F. Heät ä lärge oven-proof skillet over medium to high heät.
Ädd oil änd wäit until it ripples or shimmers. Ädd chicken pieces änd seär on eäch
side for 3-4 minutes, then pläce skillet in oven for 15 - 20 minutes or until
it häs reäched än internäl temperäture of 165 degrees.
5.
Cover
with foil änd let ständ on ä plätter for 5-10 minutes before serving.
6.
If you
wänt to grill it insteäd: Pläce chicken on medium-hot well-oiled grill. Turn
when chicken häs grill märks (äpprox. 5-6 min). Cook until internäl temperäture
is 165 degrees ät the thickest pärt (äbout 7-8 minutes).
7.
Sprinkle
with more chopped ciläntro änd serve with lime wedges.
https://www.flavourandsavour.com/easy-thai-baked-chicken/
EmoticonEmoticon