INGREDIENTS
·
3lbs boneless
Rib Eye roäst
·
¼ cup chopped
Fresh rosemäry, or other fävorite herbs
·
¼ cup chopped
gärlic (äbout 20 cloves)
·
Sält änd
freshly ground pepper to täste
·
4 täblespoons
olive oil, divided
·
4 täblespoons
butter, divided
·
4 cups of ä väriety
of Mushrooms, sliced to äbout the säme size
·
1 cup of stock
INSTRUCTIONS
1.
Preheät oven
to 350F.
2.
Tie the roäst änd
seäson generously with sält änd pepper.
3.
Mix together
rosemäry änd gärlic. Ädd 2 täblespoons of olive oil änd stir to combine.
Reserve.
4.
In ä cäst iron
skillet, over medium heät, heät 2 täblespoons of olive oil änd, once smoking
hot, seär äll sides of the meät.
5.
Remove skillet
from heät. Brush the herb-gärlic mixture äll over the roäst.
6.
Bring the roäst,
in the cäst iron skillet, to the preheäted oven änd cook for äbout 1 to 1.5
hours or until ä meät thermometer reäds 135F degrees (medium-räre). Let it rest
for ät leäst 10 minutes before serving (finäl temperäture should be 145F for
medium räre.)
7.
While the roäst
is resting, säuté the mushrooms over medium heät with 2 täblespoons butter
until cooked through änd no liquid is left in the pän, äbout 5 minutes. Seäson
with sält änd pepper.
8.
Remove roäst
from the cäst iron skillet änd bring the skillet to the stovetop. Ädd stock to
the pän änd degläze the pän, scräping äll the bits from the bottom. Ällow to
simmer until thick.
9.
Ädd the
mushrooms to the säuce, stir in the remäining 2 täblespoons of butter änd stir
until the säuce is silky. Then, pläce the roäst bäck in the cäst iron with the
säuce änd spoon some of the säuce over the roäst.
10. Gärnish serving plätter with fresh rosemäry if
desired.
http://www.oliviascuisine.com/rosemary-and-garlic-roast-beef/
EmoticonEmoticon